SELAMAT DATANG

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...
Salam sejahtera kepada semua pengunjung blog DCL @ alongseha. Saya amat mengalu-alukan sebarang komen, pertanyaan dan juga sokongan dari anda semua. Semoga usaha memperluaskan perniagaan ini mendapat berkat dari Allah swt.

RED GUARA CAFE

Red Guara Cafe dikomposisi dengan 5 bahan aktif mewah utama terdiri daripada ekstrak Guarana, Ubi Bit Merah, Yis Beras Merah, Kopi Arabica, dan Kacang Soya.
Guarana didapati sangat berkesan menentang Arteriosklerosis dimana tindakbalasnya akan menghasilkan HDL (High Density Lipo Protein/ kolesterol baik) yang akan membersihkan lapisan saluran darah dari gejala kolesterol buruk (LDL-Low Density Lipo Protein).
Meningkatkan bekalan Oksigen dalam badan (pernafasan). Saluran pernafasan iaitu Bronkiol akan mengembang.Lebih banyak Oksigen dibawa masuk.Lebih Oksigen untuk sel-sel badan.
Menambah kebolehan mendapat tenaga: Menggalakkan penggunaan tenaga simpanan (Glikogen) di dalam hati.Meningkatkan gula (glukosa) darah yang membekalkan tenaga badan.Tenaga untuk sel bertambah. Keseluruhannya biomekanisme badan dipertingkatkan /diperbaiki.Menghindarkan atau mengurangkan kepenatan. Mengatasi kelesuan dan tenaga seksual. Penahan lapar. Oleh kerana itu membantu untuk menurunkan berat badan dan bagus untuk orang yang berpuasa.
Meninggalkan kesan hormon : Pada sel, guarana menghalang enzim Fosfodiesterase daripada menukar cAmp kepada 5 Amp.Ia melengahkan dan meningkatkan kesan pelbagai hormon. Ini mengembalikan fungsi fisiologi badan tertentu dan meningkatkan aktiviti badan.
UBI BIT MERAH Mengandungi karbohidrat,protein dan lemak untuk tenaga.Mengandungi vitamin seperti: A, B1, B2, B6, B12, dan C untuk membina kesihatan tubuh dan kecantikan kulit. Pigmen merah dalam bit di dapati berkesan bertindak sebagai agen anti kanser. (Dr.Ferenzi yang mempunyai 18 tahun pengalaman dalam merawat pesakit kanser pernah menyatakan “Ubi Bit Merah mengurangkan aktiviti sel-sel kanser”).
Mengandungi komponen “Betaine” yang sangat berkesan membantu fungsi hati.Asid nukleik dari bit menyubur dan membantu separasi sel.Mengandungi Beta-Carotena dan Karotenoid yang merupakan anti-oksida.
Mengandungi pelbagai galian dan gula asli di mana secara saintifik dapat membantu membina darah dan kesihatan jantung (Pakar-pakar penyakit jantung dari Universiti of Wisconsin Madison, U.S menyatakan “Ubi Bit Merah yang kaya dengan asid folik nutrient bagi membantu menghindari daripada serangan sakit jantung”) Kaya dengan Kalium, Niasin, Asid Folik, Zink, Magnesium, Fosforus, Kalsium, Sulfir, Fodine, Ferum, Kuprum dan termasuk juga galian yang sukar didapati seperti Rabidum dan Cesium. Membantu menyerap pelbagai nutrient yang diperlukan.Perangsang dan pembersih ginjal. Membantu memberi perlindungan maksima terhadap migrain. Buang toksik.
Yis Beras Merah telah digunakan oleh orang-orang Cina sejak beratus-ratus tahun sebelum ini. Beras Merah adalah hasil 'fermentasi' sejenis Yis Monascus purpureus yang selalunya sering digunakan secara tradisional oleh orang Cina merawat masalah penghadaman, cirit-birit dan sakit perut.
KOPI ARABICA: Biji Kopi Arabica ditanam 2000 kaki (610 meter) dari aras laut, justeru ianya mengandungI kadar air yang minima, maka bagus untuk kesehatan dan rasa yang enak. Biji Kopi Arabica juga mengandungi kadar kafien yang minima justeru bagus untuk penghidap Migrain dan boleh diminum oleh kanak-kanak

Kacang soya semakin popular dikalangan pengamal makanan sihat samada dari barat atau timur. Antara kelebihan kacang soya adalah:

  1. Tidak menganggu potensi herba yang diadun bersama.
  2. Ia merupakan makanan seimbang yang sangat baik.
  3. Ia mengandungi 50% protein bagi setiap 100g kacang soya, merupakan 2x lebih daripada kacang tanah, 11x lebih daripada susu dan 3x lebih daripada telur.
  4. Ia kaya dengan bahan mineral seperti calcium, sodium, manganese, magnesium, iron dan phosphorous.Ia juga kaya dengan vitamin A,B,C,D serta lecithin.
  5. Ia boleh dijadikan bahan penganti susu bagi bayi yang mempunyai alahan terhadap susu lembu.
  6. Protein soya boleh mengurangkan risiko penyakit kanser dan jantung.
  7. Ia mudah dicerna dan mengandungi semua asid amino yang diperlukan untuk membina dan membaiki tisu badan yang rosak serta membekalkan tenaga.
  8. Ia sangat baik sebagai bahan bagi hidangan vegetarian.
  9. Ia mempunyai kadar lemak yang rendah dan kaya dengan protein,sesuai untuk pesakit jantung dan kencing manis.
RED GUARA CAFE ALUMINIUM 18 sachets: RM22.00(W.M)
RED GUARA CAFE 16 sachets : RM19.80(W.M) RM 21.80(E.M)
RED GUARA DCLWARE 95 sachets: RM118.00 (W.M)

No comments:

Post a Comment